Христове Спілкування - євангельська церква м. Львів

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

© 2016 Церква "Христове Спілкування".

ХТО МИ Є

Більшість людей у Львові мають невелике розуміння про те, хто такі євангельські християни чи протестанти. Зазвичай те невелике знання формувалось засобами масової інформації та негативним досвідом, коли до вас чіплялись свідки Єгови. Тому почнемо з того, ким ми не є. Ми не є свідками Єгови чи Мормонами і жодного відношення до цих груп не маємо. Ми не є тоталітарною сектою, яка тільки мріє, щоб зазомбувати вас і заволодіти Вашими грішми. Щодо останнього, то важко буде переконати того , хто дивився один з репортажів про якусь дивну, нібито протестантську групу, які теж не мали в церкві ікон і поклонялись Богові під сучасну музику.

 

Так ким же ми є?

Юридично - ми релігійна громада, офіційно зареєстрована державою в 1993р.

 

Доктринально - ми християни євангельскої віри. Наше віросповідання.

 

За стилем - ми сучасна церква. Проповідь на зрозумілій для сучасної людини мові, пісні Богові співаємо під супровід гітари та клавіш, пропонуючи молоді гідну алтернативу тій музиці, яка возносить світські цінності. Традицій та зовнішніх атрибутів - мінімум. Іншими словами - зміст незмінно Біблійний, а форма йде в ногу з сучасністю.

 

По таїнствах - їх у нас два: Причастя, яке ми раз на місяць приймаємо, і водне хрещення. Хрестимо тільки тих, хто свідомо обрав слідувати за Христом, переживши навернення до віри і відродження Святим Духом. Молимось молитвами від душі. Із завчених - тільки "Отче наш". Ми не молимось за померлих, бо віримо, що чистилища не існує, і людина за свого життя приймає рішення, де їй проводити вічність. Ми не молимось до Марії (хоч поважаємо її і закликаємо наслідувати її чесноти), так як віримо, що Біблія вчить, що між Богом Отцем і людиною є один лише Посередник - Ісус Христос. Сповідь у нас не йде як окреме таїнство. Ми заохочуємо людей щодня визнавати свої гріхи прямо перед Богом і віримо, що Він чує безпосередньо. Якщо є необхідність визнати певні гріхи для полегшення душі - радимо поговорити з кимось, до кого є довіра та повага, і хто є духовно зрілим.

 

Фінансово - ми є незалежними від будь яких сторонніх джерел. Всі потреби церкви, її благочинні та євангелізаційні проекти фінансуються за рахунок добровільних пожертв та десятин членів церкви. Якщо ви у нас в гостях, ніхто від вас не очікує жодних грошей під час збору пожертв.  

 

Перше, що впаде в очі людині, яка раніше не була в євангельській церкві, - це відсутність ікон та хрестів. Також, на відміну від "традиційних" конфесій, у нас люди знають один одного, спілкуються до і після богослужіння, а часто і посеред тижня, ходячи один до одного в гості і допомагаючи один одному по життю. Інша річ, яка буде незвичною для гостей церкви, - це те, що серед євангельських християн прийнято обговорювати питання віри один з одним, на відміну від представників "традиційних" конфесій, які вважають віру справою занадто приватною, щоб її обговорювати з будь-ким, крім священика.

Наша церква входить до всесвітнього об'єднання церков "Кожна Нація".

 

Об'єднання "Кожна Нація" було створено у 1994р. і на сьогоднішній день заснувало церкви та студентські служіння в 69-ти із 196-ти країн світу на 6-ти континентах. В наступні 12 місяців планується розпочати 100 нових церков та студентських служінь по всьому світу. 

 

"Кожна Нація" існує для того, щоб славити Бога, засновуючи христоцентричні, соціально-відповідальні, сповнені Духа Святого церкви та студентські служіння в кожній нації.

 

Що це значить?

Христоцентричні церкви, - це ті, що існують для того, щоб спрямовувати людей до Христа, бо "Він існував до всього і раніше за все. І все існує завдяки Його владі. 18 Він - Голова тіла, Церкви. Він - джерело. Він перший, що воскрес із мертвих, щоб стати першим скрізь і у всьому." (Колосян 1:17, 18)

 

Сповнені Святим Духом - церкви, які вітають присутність Святого Духа, який дає нам силу жити, славити Бога і навертати людей до Христа. Ісус сказа Своїм учням: "ви одержите силу, коли Дух Святий зійде на вас. Ви будете Моїми свідками в Єрусалимі, й по всій Юдеї, і в Самарії, і по всій землі". (Дії 1:8)

 

Соціально-відповідальні - церкви, які служать потребам місцевих громад, бо Ісус закликав нас любити свого ближнього, як самого себе (Матвія 22:39) і вчив нас молитись, щоб Його Царство прийшло на Землю так, як воно є на Небесах (Матвія 6:10).

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now